Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Perfekt till julbordet

Kockens grova bröd


Ingredienser

2 bröd

4 dl vetemjöl

4 dl rågsikt

2 dl grahamsmjöl

1 dl linfrö

1 dl rågkross

1 dl boveteflingor

4 tsk Kockens bikarbonat

2-3 tsk Kockens brödkryddor eller 1 tsk stött Kockens kummin

1 ½ tsk salt

½ dl rapsolja

1 dl mörk sirap

1 l filmjölk

Tillagning

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör ihop och häll i två bakpapperstäckta avlånga formar, ca 1 ½ l.

Grädda i 175 ºC i ca 1 timme och 40 minuter.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: