Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Gott till fikan

Kockens äppelflarn


Ingredienser

6-8 bitar

3 plattor fryst smördeg

Fyllning

150 g riven mandelmassa

1 äggvita (spara äggulan till pensling)

75 g smör

ca 2 msk socker

1-2 tsk Kockens kanel malen

3-4 äpplen

Tillagning

1. Lägg tinade plattor bredvid varandra på ett lätt mjölat bakplåtspapper och nyp ihop dem. Kavla ut till ca 22 x 34 cm och vik upp kanterna runt om. Nagga i mitten.

2. Blanda mandelmassa med äggvitan och rör ner smör, socker och kanel. Fördela mandelsmeten på flarnet men spara kanterna.

3. Kärna ur äpplena, skär ett par mm tjocka skivor och lägg lite omlott över fyllningen. Pensla med äggula på kanterna och lite över äpplena. Strö över ett tunt lager socker och mandelspån.

4. Grädda i 200 °C i 25-30 minuter eller tills äpplena mjuknat och flarnet fått fin färg.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: