Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Hemmagjort, enkelt och gott

Knäckebröd med sesamfrön


Ingredienser

ca 75 st

1 msk Kockens kummin (kan ersättas med samma mängd anis, fänkål eller brödkryddor)

2 dl solroskärnor

2 dl Kockens sesamfrön

5 dl majsmjöl

1 dl linfrön

2 tsk salt

6 msk rapsolja

5 dl kokande vatten

Tillagning

Grovstöt valfri krydda i mortel eller använd brödkryddan. Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda olja och vatten och blanda ihop allt till en deg. Dela degen i fyra delar. Lägg varje del mellan två bakplåtspapper, platta till något och kavla ut tunt till ca plåtens storlek. Rulla försiktigt bort det översta bakplåtspappret.

Ställ in plåtarna i ugnen i 150 ºC i 60 minuter. I varmluftsugn går det bra att ha alla plåtar inne samtidigt. Stäng av ugnen och låt knäckebröden svalna i eftervärmen. Om de fortfarande känns mjuka så eftertorka dem i 50 ºC tills de känns knapriga.

Bryt i mindre bitar och förvara knäckebrödet i en lufttät burk.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: