Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Smak från Afghanistan

Keema – köttfärsgryta 0/5 (3)


Ingredienser

4 port.

500 g köttfärs

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

1 bit skalad ingefära

2 msk Kockens kofta masala

1 tsk Kockens koriander

1 tsk salt

4 tärnade tomater

2 potatis

2 dl gröna ärtor

4 msk olja

Till servering

Kokt ris eller bröd och yoghurt

Tillagning

Finhacka löken, pressa vitlöken och riv ingefäran. Fräs alltsammans i olja i ca 5 minuter. Lägg i färsen och stek den smulig. Tillsätt kryddorna och stek ett par minuter.

Hacka tomater och skalad, tärnad potatis och blanda i. Låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt ärterna och låt allt bli varmt.

Servera med kokt ris eller som meze med bröd och tjock yoghurt.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: