Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Frisk smak med mynta

Kebabspett med räkor 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Kebab

400 g fläskfärs

100 g räkor, skalade, grovt hackade

2 msk Kockens grillkrydda Original

1 msk röd chili, finhackad

2 st vitlöksklyftor, hackade

3 msk japansk soja

2 msk mynta, färsk, finstrimlad

1 msk citronskal, rivet

salt

4 st citrongräs, delade på mitten

Sås

2 msk ingefära, riven

1 msk röd chili, finhackad

2 msk vårlök, finskuren

3 msk japansk soja

3 msk olivolja

1 dl myntablad

Tillbehör

1 huvud isbergssallad

Tillagning

Kebab

Blanda alla ingredienser till färsen och smaka av med salt. Krossa citrongrässpetten och forma små biffar kring spetten. Grilla på hög värme, ca 3 minuter på varje sida.

Sås

Rör samman alla ingredienser till såsen.

Servering

Plocka och dela isbergsalladen så det blir små skålar och servera spetten i dem. Slå såsen över.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Original:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: