Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med färska örter

Kassler i örtrik sås


Ingredienser

4 port.

500 g kassler
1 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
rivet skal och saft av ½ citron
½ tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
2 dl vatten
1 tsk Kockens Potatismjöl
8-10 rädisor

Tillagning

Skär kasslern i tunna skivor. Lägg kasslern i en form. Strö över örter, citronskal, salt och peppar. Häll över pressad citron och vatten. Låt puttra i 200 °C i ca 10 minuter. Häll över spadet i en kastrul.l Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i kastrullen pannan och låt koka upp. Häll såsen över  kasslerskivorna. Skölj och hacka rädisorna och strössla rädishack över kasslern.

Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: