Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med söta tillbehör

Karamelliserad rabarber

0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

Rabarber

400 g rabarber

1 dl socker

2 dl vatten

1 st Kockens vaniljstång

50 g jordgubbar, frysta

3 msk farinsocker

Kardemummakräm

2 dl crème fraiche

1 tsk Kockens kardemumma

1 tsk florsocker

Tillbehör

1 ask jordgubbar, färska

100 g drömmar (kakor)

12 vippor citronmeliss

Tillagning

Rabarber

Skala rabarbern och koka ‘putset’ med socker, vatten, vaniljstång och frysta jordgubbar i 10 minuter. Sila och häll över i en ny kastrull. Skär rabarbern i 10 cm långa stavar och lägg i den varma lagen och drag åt sidan. Låt alltsammans svalna. Lyft upp rabarbern ur lagen och strö över farinsocker. Bränn av med en gasolbrännare så att sockret karamelliseras.

Kardemummakräm

Blanda alla ingredienser till en slät crème.

Tillbehör

Skiva jordgubbarna och smula sönder drömmarna.

Servering

Varva allt på kalla tallrikar. Toppa med citronmelissen.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan