Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

På smördeg

Kantarellpizza med bacon


Ingredienser

4 port

1 rulle skyld smördeg á 250 g

140 g bacon, gärna alspånsrökt

2 dl crème fraiche

1 tsk Kockens vitlökspeppar

1 tsk Kockens örter Provençal

1/2 tsk Kockens timjan

150 g  riven västerbottenost

salt

ca 100 g förvällda (ca ½ liter färska) kantareller

4 tunt skivade salladslökar

ägg till pensling

Tillagning

  1. Skär baconet i mindre bitar. Stek dem, inte så hårt som knaperstekt, men nästan och låt rinna av på hushållspapper. Stek och smaksätt kantarellerna med salt och peppar.
  2. Rulla ut smördegen och lägg på plåt med underliggande papper.
  3. Blanda crème fraiche med kryddorna och smaka av med salt. Bred ut över bottnen men spara en kant som viks upp.
  4. Strö över riven ost, kantarellerna i små bitar, skivad salladslök och bacon. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  5. Grädda i 225°, 15-20 minuter eller tills den har fått fin färg.

Servera en sallad till.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: