Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Julkryddade nötter

Ingredienser

150 g blandade nötter ( ex. cashew, pekannötter och skållad mandel)
neutral olja, ex raps
½-1 tsk Kockens pepparkakskryddor
flingsalt

Instruktioner

  1. Torrosta nötterna i en panna under omrörning. Passa noga för de bränns lätt. De ska få lätt färg. Ringla över lite olja och blanda så nötterna blir täckta med ett tunt lager olja runt om.
  2. Stjälp upp på bakplåtspapper. Torka bort överflödig olja och strö över pepparkakskrydda och önskad mängd flingsalt. Låt torka till en stund.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?