Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till julbordet

Kryddiga julköttbullar


Ingredienser

600 g blandfärs

2 ½ msk skorpsmulor

ca 1 dl vispgrädde

1 ägg och 1 äggula

2 tsk salt

1-1 ½ tsk Kockens köttfärskrydda

2 msk fint riven gul lök

smör till stekning

persilja till garnering

Tillagning

1. Blanda ströbrödet med grädden. Låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, köttfärskrydda och lök. Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet. Stek en liten köttbulle och smaka av så att kryddningen är lagom.

2. Skölj händerna i kallt vatten och forma köttbullar. Lägg dem på vattensköljd bräda. Bryn dem guldbruna i stekpanna. Skaka pannan då och då. Låt eftersteka på svag värme.

3. Strö över hackad persilja.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: