Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Även för glutenallergiker

Somrig jordgubbstårta 0/5 (1)


Ingredienser

ca 10 port.

Tårtbotten

4 ägg

2 dl socker

2 dl Kockens Potatismjöl

1 ½ tsk bakpulver

Vaniljkräm/Fyllning

0,5 ägg

0,5 dl mjölk

1 msk socker

1 msk smör eller margarin

1 msk Kockens Potatismjöl

1,5 tsk vaniljsocker

250 g (ca ½ l) mosade jordgubbar

2 msk socker

Garnering

3-4 dl vispad grädde

hela jordgubbar

100 g flagad rostad mandel

Tillagning

Sätt ugnen på 175 °C. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbar kant. Smörj och bröa formen med potatismjöl.

Vispa ägg och socker poröst till en vitgul fluffig konsistens. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör om.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Känn med en sticka. Låt svalna något. Ta ur bottnen ur formen och låt kallna. Dela i tre delar.

Bred vaniljkräm på ena bottnen och mosade, sockrade jordgubbar på den andra. Lägg ihop bottnarna och bred vispad grädde på kanten och garnera med rostad mandel. Klicka eller spritsa över den vispade grädden.

Garnera med några jordgubbar.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: