Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Jordgubbar med mandelfras

5/5 (1)


Ingredienser

6-8 portioner

Mandelfras
1 3/4 dl mandelmjöl
50 g flisad skalad, skållad mandel
2 ½ msk socker
2 tsk Kockens kardemummakärnor
60 g smält smör
Fyllning
ca 3 dl vispgrädde
1 ½ dl tjock yoghurt, typ rysk
ca 2 msk florsocker
ca ½ burk á 340 g lemon curd
jordgubbar
ev jordgubbsblad till garnering

Tillagning

1. Blanda mandelmjöl med flisad mandel, socker och väl stötta kardemummakärnor. Häll över smält smör och blanda. Lägg ut alltsammans på en bakpappersklädd plåt i ett tunt lager. Rosta i 175 °C 7-8 minuter eller tills allt fått en gyllenbrun färg. Passa noga, det kan gå fort mot slutet. Låt svalna.
2. Vispa grädden. Vänd ner yoghurt och florsocker.
3. Varva jordgubbar, mandelfras, gräddblandning och lemon curd i glas. Toppa med jordgubbar och garnera med jordgubbsblad. Servera genast.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan