Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med soltorkade tomater

Italienska spättarullar


Ingredienser

4 port.

10 svarta oliver utan kärnor
5 marinerade soltorkade tomater
1 knippa basilika
2 msk Kockens Potatismjöl
½ dl olivolja
600 g spättafilé
1 tsk salt
1 krm Kockens vitpeppar malen
1 dl vitt vin

Tillagning

Hacka oliverna och strimla tomaterna. Finhacka ca hälften av basilikan. Blanda oliver, tomater, basilika och potatismjöl. Spara några basilikablad till garnering. Tillsätt oljan. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda eller dylikt. Strö över salt och peppar. Lägg en klick olivröra på varje filé och rulla ihop. Spara lite till garnering. Lägg spättarullarna i en lätt smord ugnssäker form. Garnera med resterande olivröra. Häll över vinet. Tillaga mitt i ugnen i 225 °C, ca 10 minuter. Garnera spättan med de sparade basilikabladen.

Servera de italienska spättarullarna med kokt, gärna pressad potatis och gröna bönor.

Tips: Spättarullarna går även bra att laga i mikrovågsugn på full effekt (max 800W), 6-8 minuter. Använd en mikrosäker form som inte behöver smörjas.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: