Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smaker från Tunisien

Irajdes Harra – pasta med räkor


Ingredienser

4 port.

400 g skalade räkor

3 klyftor vitlök

3 msk tomatpuré

ca 1 ½ tsk Kockens harissa

4-5 dl vatten

Kockens svartpeppar malen

salt

4 portioner kokt valfri pasta

2 msk olja

Garnering

Eventuellt koriander

Tillagning

Stek vitlöken tillsammans med räkorna i oljan en kort stund.

Rör ner tomatpuré, harissa och låt puttra i ungefär 2 minuter. Späd med önskad mängd vatten. Låt allt sjuda upp och smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda med räksåsen och servera genast.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: