Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

1 inläggning - 2 sorter

Inlagd sill med lök & pepparrot


Ingredienser

Löksill (recept 1)

2 burkar inläggningssill à 420 g

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättikssprit 12 %

1 påse Kockens sillkryddor 10 g

2 rödlökar

Pepparrotssill (recept 2) 

½ sats väl avrunnen sill från recept 1

2 dl crème fraiche

2 tsk dijonsenap

1-2 msk riven pepparrot på burk

2-3 krm socker

½ ask kryddkrasse till garnering

Tillagning

Recept 1

1. Koka upp vatten, socker och ättikssprit tillsammans med kryddorna under omrörning. Låt kallna.

2. Skala och skiva lökarna. Skölj filéerna väl och skär i mindre bitar. Varva lag och sill. Ställ kallt i ca 12 timmar.

3. Serveras som löksill.

Recept 2

1. Blanda crème fraiche med senap, pepparrot lite efter hand och socker för att runda av pepparrotsmaken.

2. Låt gärna stå över natten för att mogna. Vid servering klipp rikligt med krasse över.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sillkryddor:Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: