Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ingen påskbuffé utan sill

Inlagd påsksill med grönt

0/5 (1)


Ingredienser

8-10 bufféportioner

2 burkar inläggningssill á 420 g varav 210 g sill

1 dl ättikssprit (12 %)

2 dl socker

3 dl vatten

1 ½ påse Kockens sillkryddor á 10 g

2 rödlök

1 tunt skivad morot

½ hyvlad gurka

Tillagning

1. Spola av sillen med kallt vatten och skär i bitar. Låt rinna av väl.

2. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.

3. Varva sill, tunt skivad lök, morot och gurka med lagen. Låt gärna stå ett dygn i kyl innan servering.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sillkryddor:Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan