Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

När det ska gå snabbt

Inlagd 5-minuters sill


Ingredienser

4 port.

400 g inläggssill

1 dl ättika 12%

2 dl  socker

3 dl vatten

3 st Kockens lagerblad

1 tsk Kockens vitpeppar hel

4 st Kockens stjärnanis

2-3 msk aquavit

1 apelsin

1 citrongräs

Tillagning

Sill

Skär rent filèerna, dvs putsa bort lite av det ‘sladdriga’  bukköttet och allt annat som inte känns  fast. Skär sedan sillen i 2 cm breda skivor.

Lag

Krossa citrongräset med baksidan av kniven. Koka upp de torra kryddorna, vatten, socker och ättika och citrongräs. Tillsätt spriten när lagen svalnat något.

Skär hälften av apelsinen i skivor. Den andra halvan skalas med en potatisskalare, skalet strimlas tunt. Varva  apelsinskal och apelsinskivor med sillen.

Slå den avsvalnade lagen på sillen.

Servera sillen direkt ur formen, eller burkarna.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan