
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Kryddrikt och vegetariskt
Färgglad indisk linsgryta
Ingredienser
4 port.
2 dl små svarta linser
6 dl vatten
1 tsk Kockens gurkmeja
1 tsk Kockens ingefära malen
1 tsk Kockens koriander
1 tsk Kockens spiskummin
Salt
1 krm Kockens cayennepeppar
2 morötter
1 paket (300 g) djupfrysta brytbönor
2 tsk Kockens Potatismjöl
½ dl cashewnötter
½ knippa färsk koriander
Tillagning
Skölj linserna i kallt vatten. Låt rinna av. Koka linserna mjuka i vattnet med kryddorna i en gryta, ca 40 minuter. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Lägg morotsstrimlor och brytbönor i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i grytan och låt koka upp under omrörning. Blanda i cashewnötterna. Strimla koriandern och strössla över grytan.
Servera linsgrytan med basmatiris och en klick matlagningsyoghurt.
Tips: Blir grytan grå i färgen kan den färgsättas med ½-1 msk soja.