Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddrikt och vegetariskt

Färgglad indisk linsgryta


Ingredienser

4 port.

2 dl små svarta linser

6 dl vatten

1 tsk Kockens gurkmeja

1 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens koriander

1 tsk Kockens spiskummin

Salt

1 krm Kockens cayennepeppar

2 morötter

1 paket (300 g) djupfrysta brytbönor

2 tsk Kockens Potatismjöl

½ dl cashewnötter

½ knippa färsk koriander

Tillagning

Skölj linserna i kallt vatten. Låt rinna av. Koka linserna mjuka i vattnet med kryddorna i en gryta, ca 40 minuter. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Lägg morotsstrimlor och brytbönor i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i grytan och låt koka upp under omrörning. Blanda i cashewnötterna. Strimla koriandern och strössla över grytan.

Servera linsgrytan med basmatiris och en klick matlagningsyoghurt.

Tips: Blir grytan grå i färgen kan den färgsättas med ½-1 msk soja.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: