Hummus med chili och paprika

4/5 (2)


Ingredienser

1 burk kikärter

1 rågad tsk Kockens spiskummin, Ekologisk

1 msk tahini

1 vitlöksklyfta

½ dl rapsolja, ej kallpressad

½ dl vatten, ev. lite mindre

½ tsk salt

Några droppar citronsaft

Till servering

Kockens paprikapulver, Ekologiskt

Kockens chili flakes, Ekologiska

2 msk god olivolja

Tillagning

  1. Skölj kikärterna ordentligt i kallt vatten i en sil.
  2. Mixa kikärterna med resten av ingredienserna – länge!
  3. Låt hummusen stå i minst 15 minuter för att utveckla alla smaker.
  4. Klicka upp hummus i en skål, gör en grop i mitten med en sked, häll på olivoljan och pudra över paprikapulver och lite chili flakes.

Så enkelt och så gott. Passar lika bra som dipp till grönsaksstavar och pitabröd eller som tillbehör till hela maträtter. Kom ihåg att spara spadet från kikärtorna och gör maränger av det!

Liknande recept: