Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lite extra lyxigt

Hummer­sallad med citron 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

1 kokt hummer (ca 400 g)

2 kokta ägg

1 liten påse valfri blandad sallad

2 skivor vitt formbröd (skär bort kanterna)

ca 2 msk pinjenötter

Röra

2 dl crème fraiche

¼ rödlök, finhackad

1 tsk Kockens citronpeppar

Garnering

dill/gräslök

citron

Tillagning

1. Klyv hummern på längden. Plocka bort den skalliknande magsäcken som finns framtill i varje halva. Ta ut allt kött, rommen och smöret som sitter i främre delen av halvan. Knäck klor och leder och ta ut köttet. Skär i jämna bitar.

2. Skär brödet i tärningar. Rosta brödtärningarna och pinjenötterna var för sig tills de har fått lite färg.

3. Vid servering, varva ingredienserna till salladen och röran i portionsglas. Garnera med dill och citron.

Tips! Har du bråttom – använd kräftstjärtar i lag eller skalade räkor.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: