Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med thailändska smaker

Heta kokosräkor med nudlar


Ingredienser

4 port.

1 grön chili
½-1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 knippa salladslök
1 msk olja
1 burk (ca 400 g) kokosmjölk
saft av 1 lime
1 msk brun farin
1 msk fisksås
1 kg räkor med skal
1 tsk Kockens Potatismjöl
½ knippa färsk koriander

Tillagning

Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och strimla salladslöken. Fräs chili, vitlök och salladslök i oljan i en traktörpanna. Häll över kokosmjölken och låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med lime, farin och fisksås.

Skala räkorna och vänd ner i såsen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i såsen. Låt koka upp. Strimla koriandern och strö över räkorna. Servera kokosräkorna till glasnudlar och sallad.

Tips: Om du har bråttom kan räkor med skal bytas mot 400 g skalade räkor.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: