Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med mycket hetta

Het Barbecue sauce 0/5 (4)


Ingredienser

ca 3-4 dl

olja till stekning

3 röda paprikor

2 rödlök

3 msk socker

ca 2 msk kinesisk soja

1 ½ dl vatten

1 dl rödvinsvinäger

2 tsk Kockens paprikapulver

2 tsk Kockens chilipeppar

2-3 krm Kockens chili Chipotle

Tillagning

1. Skär paprikorna i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna mjuka i olja. Strö över socker. Rör ner, soja, vatten och vinäger. Tillsätt kryddorna. Låt sjuda samman och reducera till en tjockare röra.

2. Häll upp i en väl rengjord burk, låt svalna och förvara i kyl.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: