Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ett måste på julbordet

Hemlagad julsenap


Ingredienser

1 burk

50 g Kockens gula senapsfrön

20 g Kockens bruna senapsfrön

2 dl vatten

½-¾ dl neutral olja, t ex rapsolja

1 msk Colmans senapspulver

ca 2 msk socker

ca 2 msk flytande honung

½-1 tsk ättikssprit 12 %

Tillagning

Sjud senapsfröna med vattnet under lock i ca 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa med en stavmixer och häll upp på burk. Känns den tjock, tillsätt mer olja. Förvaras i kyl.

Låt mogna i minst 24 timmar.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Senapsfrön bruna:Senap
Senapsfrön gula:Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan