Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Sommarkvällen är räddad

Helgrillad entrecôte 0/5 (1)


Ingredienser

8 port.

Entrecôte

1400 g entrecôte

1 msk Kockens grillkrydda Texas

Pommes pont neuf

8 st bakpotatisar, skalade

0,5 dl olivolja

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Tomat- & rödlökssallad

8 st plommontomater, skurna i tunna skivor

4 st små rödlökar i tunna skivor

2 msk balsamvinäger

3 msk olivolja

1 msk socker

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Dragonkräm

2 dl majonnäs

2 dl grekisk/turkisk yoghurt

2 msk Kockens dragon

70 g babyspenat

1 st vitlöksklyfta

0,5 dl olivolja

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Tillagning

Entrecôte

Gnid in grillkryddan i köttet och låt ligga i 30 minuter. Grilla köttet på hög värme så det får färg och lägg det sedan i kanten av grillen och låt det bli färdigt där. Kärntemperaturen ska vara 56° C. Använd gärna en stektermometer. Låt köttet ligga och vila 5 minuter på tallrik innan det skärs upp.

Pommes pont neuf

Skär potatisen i 2 cm tjocka ‘pommes frites’. Lägg dem på en plåt tillsammans med olivolja och salt och rosta dem i ugnen på 200° C tills de har fått en fin färg. Man kan även avsluta med att fritera dem i olja för bästa resultat.

Tomat- & rödlökssallad

Blanda alla ingredienserna till salladen och låt stå och dra en stund.

Dragonkräm

Mixa dragon, spenat, vitlök och olja tills det blir en slät grön pasta. Vänd ner dragonpastan med yoghurten och majonnäsen och smaka av med salt och peppar

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Texas:Selleri Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: