Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Halloumigratäng med grönsaker

Ingredienser

ca 4 portioner

2 medelstora squash

2 paprikor i olika färger

1 gul lök

smör eller olja till stekning

200 g halloumi

400 ml krossade tomater

½ dl tomatketchup

1 tsk Kockens gurkmeja

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

1 tsk Kockens paprikapulver

1-2 krm Kockens cayennepeppar

1 tsk Kockens chilipulver

1 tsk Kockens oregano

Kockens örter Provencal

Instruktioner

  1. Skiva så pass mycket squash så det täcker botten i en gratängform. Hyvla resterande squash på längden med osthyvel, skär paprikorna i större bitar och hacka löken.
  2. Fräs skivad squash och paprika tills de börjat mjukna. Krydda med salt och peppar. Ta åt sidan. Fräs löken mjuk, tillsätt krossade tomater, ketchup och kryddor och låt puttra samman till en kryddig röra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela den skivade squashen i botten på formen, häll över tomatröran. Skär halloumin i stavar och linda de tunna squashskivorna runt om. Fördela paprika och squashrullar över. Strö över ett tunt lager örter Provencal.
  4. Gratinera i 225 °C i ca 25 minuter.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?