Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Klassiskt och gott

Hallonrulltårta med vaniljkräm 3/5 (1)


Ingredienser

Tårtbotten

3 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

½ dl Kockens Potatismjöl

2 tsk bakpulver

Vaniljkräm

1 ägg

3 dl mjölk

2 msk socker

2 msk smör eller margarin

2 msk Kockens Potatismjöl

3 tsk vaniljsocker

Fyllning

3 dl hallon

Tillagning

Tårtbotten

Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna (30×40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen vid 175 °C i ca 10 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på sockrat smörpapper. Pensla med kallt vatten på papperet och drag bort det försiktigt.

Vaniljkräm

Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull och sjud på svag värme under vispning. Avbryt när första bubblan syns och krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret när den kallnat. Bred ut vaniljkrämen över rulltårtan och lägg på hallonen. Rulla ihop från långsidan.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: