Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Hallon-roséglass

0/5 (1)


Ingredienser

ca 1,5 liter

300 g hallon

½ dl socker

500 g rysk yoghurt

2 vispgrädde

1 burk, 397 g, kondenserad mjölk

saften av ½ citron

ca ½ dl florsocker

1-2 tsk Kockens rosépeppar

Garnering

1 dl färska hallon

1 tsk Kockens rosépeppar

Tillagning

  1. Sjud hallon och socker under omrörning på svag värme. Sila bort kärnorna och låt svalna.
  2. Blanda samman yoghurt och kondenserad mjölk. Vispa grädden fluffig, men inte grynig, och vänd ner. Smaksätt med hallonmix, citronsaft och florsocker. Blanda försiktigt ner grovt krossad rosépeppar.
  3. Häll smeten i en bakpapperstäckt form. Strö över hallon och rosépeppar. Täck och ställ i frysen i minst 5 timmar eller gärna över natten. Ta fram formen 5-10 minuter innan servering.

Liknande recept: