Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Passar till det mesta

Gurkyoghurt med mynta


Ingredienser

4 port.

Gurkyoghurt

2 st gurkor

1 tsk Kockens vitlökssalt

2 dl yoghurt, grekisk

1 msk olivolja

1 msk mynta, finhackad

Citron

1 st citron

Tillagning

Gurkyoghurt

Riv gurkan grovt. Blanda rivet med salt. Låt gurkan rinna av i ett durkslag, blanda sedan med yoghurt. Smaka av med salt och blanda med oljan.

Citron

Skala citronen med en potatisskalare. Förväll skalet i vatten i 30 sekunder och spola sedan av i vatten. Upprepa detta en gång till. Skär i strimlor och garnera gurkyoghurten.

Servering

Servera som tillbehör till grillat kött (där det är utomordentligt gott), fisk och kyckling.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: