Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lägg in gurka

Inlagd gurka i kall lag

0/5 (4)


Ingredienser

ca 1,8 kg små västeråsgurkor

1 gul lök

12-18 dillkronor

2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)

2 ½ msk Kockens gula senapskorn

1 tsk Kockens dillfrön

Lag

6 dl ättikssprit 12 %

6 dl vatten

6 ½ dl socker

1 dl salt

Tillagning

1. Borsta och skölj gurkorna. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skala vitlöksklyftorna och dela dem i mindre klyftor.

2. Varva ingredienserna med kryddor i glasburkar.

3. Blanda ättika, vatten, socker och salt till lagen. Rör tills allt har löst sig. Häll lagen över gurkskivorna. Sätt på täta lock och förvara gurkorna kallt.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Senapsfrön gula:Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan