I samarbete med Amelia

Med ingefära & chili

Grönkålschips

5/5 (1)


Ingredienser

4-6 personer

ca 1 l färsk grönkål

2 msk ekologisk extra virgin olivolja

1 tsk Kockens ingefära malen, ekologisk

ca ½ tsk flingsalt

2 krm Kockens chili flakes, ekologiska

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 ˚C.
  2. Skölj och repa grönkålen i chipsstora bitar. Häll ingefäran och olivoljan i en bunke. Blanda. Tillsätt grönkålsbitarna och flingsalt.
  3. Massera in ingefärsoljan med händerna och lägg ut grönkålen på en plåt, tunt och glest. Ta två plåtar om det behövs.
  4. Laga i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter eller tills bladen är knapriga. Passa noga och rör om ibland.
  5. Ta ut och strö över chili flakes. Servera genast.

Liknande recept: