Grön sommarsallad med picklad rödlök och fröcrunch

0/5 (1)


Ingredienser

4 portioner

2 stånd grön sparris á 250 g

150 g haricots verts

150 g salladsärtor

250 g frysta sojabönor

2 st. avokado

Saft av ½ limefrukt

70 g småbladig spenat

Picklad rödlök

2 dl vatten

1 dl strösocker

½ dl ättikssprit 12 %

2 st. mellanstora rödlökar

Fröcrunch

½ dl pumpafrön

½ dl rostade solroskärnor

2 tsk flytande honung

1 tsk rapsolja

1 krm Kockens chili flakes

1 ½ msk Kockens sesamfrön

1 tsk flingsalt

Garnering

basilika

limeklyftor

picklad lök

Tillagning

Börja med att göra den picklade löken och fröcrunch. Se recept nedan.

  1. Bryt basen av sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i 3 minuter, häll av vattnet och spola av i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Ansa båda bönsorterna. Koka haricots verts i 2 minuter, tillsätt salladsärtor och låt dem koka med i 1 minut. Häll av vattnet och spola av i kallt vatten.
  3. Kärna ur och dela avokadon i bitar, pressa limesaft över, dela den andra halvan i klyftor eller bitar till garnering. Ansa spenaten.
  4. Fördela samtliga ingredienser på ett generöst uppläggningsfat.
  5. Picklad lök: Blanda samman vatten, socker och ättika. Rör tills sockret har löst upp. Skala och skär löken riktigt tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Lägg ner löken i lagen. Låt pickla i ca 30 minuter för krispig lök. Det gör inget om du picklar längre den blir bara mjukare.
  6. Fröcrunch: Stek pumpafrön och solroskärnor hastigt tillsammans med honungen i oljan tills de fått färg. Tag av från värmen och blanda tillsammans med chili flakes, sesamfrön och flingsalt. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna.
  7. Garnera salladen med picklad lök. Bryt bitar av crunchen och strö över salladen.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Liknande recept: