Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grön salladssås med örter och vitlök

0/5 (1)


Ingredienser

1 dl hackad persilja

150 g gröna ärtor

1 dl valfri olja, ex rapsolja

1 dl turkisk yoghurt

½ tsk väl stötta, Kockens kumminfrön

½-1 tsk Kockens vitlökspeppar

1 krm salt

1-2 msk citronsaft

Tillagning

  1. Lägg ärtorna i ett durkslag och spola dem i vatten för att tina dem lätt. Hacka persiljan grovt.
  2. Lägg ärtorna i en mindre mixerskål eller använd stavmixer. Mixa sönder lätt och tillsätt olja, lite i taget, tills det blir en slät massa.
  3. Tillsätt yoghurt och mixa lätt så det blir blandat. Smaksätt med kryddor och citronsaft. Låt stå i kyl en stund innan servering.

Liknande recept: