Foto: Katarina Bellman

Gör din egen pesto

Grön pasta med ärtpesto


Ingredienser

4 port.

½ tråg rucola (35 g)

1 påse pinjenötter (50g)

3 dl tinade ärtor

½ påse riven ost (75g)

1-2 vitlöksklyftor

Olivolja

1 zucchini

1 grön paprika

1 msk olivolja

1 tråg sockerärtor (150g)

Salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Valfri pasta till 4 personer

Tillagning

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan). Skölj ½ tråg rucola (35 g).

2. Hetta upp en stekpanna och rosta 1 påse pinjenötter (50 g) på medelhög värme i 3 min under omrörning. Lägg nötterna i en skål.

3. Ärtpesto: Mixa 3 dl tinade gröna ärtor, ½ påse riven ost (75 g), 1-2 pressade vitlöksklyftor, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 dl olivolja med en stavmixer i en mixerbunke.

4. Koka valfri pasta till 4 personer.

5. Frästa grönsaker: Skär 1 zucchini i 1 cm breda halvmånar. Strimla 1 grön paprika. Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan och fräs zucchinin på medelhög värme i 3 min. Tillsätt paprikan och 1 tråg sockerärtor (150 g). Fräs i ytterligare 2 min. Krydda grönsakerna med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Ta fram en stor skål och blanda den kokta pastan med ärtpeston och den resten av den rivna osten. Blanda ner de frästa grönsakerna, 1 ¼ dl tinade ärtor (resten av de tinade ärtorna) och rucolan i pastan. Toppa med de rostade pinjenötterna och servera!

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: