Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Gott med vegetariskt

Grönsaker med gremolata 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Grönsaker

2 st majskolvar

1 st zucchini

1 st aubergine, lila

2 tsk Kockens stek- och grillkrydda

Gremolata

1 dl persilja, hackad

1 st citron, skal, saft

2 msk olivolja

1 st vitlöksklyfta, riven

Vitlöksyoghurt

2 dl yoghurt, grekisk

2 st vitlöksklyftor, rivna

1 st citron, skal, saft

1 msk olivolja

Tillagning

Grönsaker

Halvera majskolvarna och skär resterande grönsaker i grova bitar. Salta, peppra och krydda med stek- och grillkryddan. Grilla grönsakerna på grillen tills de är mjuka.

Gremolata

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Vitlöksyoghurt

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och citronsaft.

Servering

Vänd upp grönsakerna med persiljeröran och servera yoghurten till.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Stek- & Grillkrydda:Selleri Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: