Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Enkel sommarmat

Grillade kycklingben


Ingredienser

4 port.

800-1000 g kycklingben

Kockens grillkrydda Texas

ca ½ msk Kockens paprikapulver

ca 2 msk olja

Tillagning

Lossa senan till benen och tryck ner köttet. Linda eventuellt in ändarna med alluminiumfolie. Gnid in kycklingbenen väl med grillkryddan. Grilla dem rumstempererade runt om i ca 25 minuter. Kontrollera med att sticka en provnål i benen, om det kommer klar vätska är de genomstekta.

Blanda olja med paprikapulver och pensla dem strax innan servering.

Servera pastasallad, bönsallad eller valfritt tillbehör till.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Texas:Selleri Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: