Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vegetariskt på grillen

Grillade grönsaksknyte


Ingredienser

4 port.

1 squash

salt

½ purjolök

2 morötter

1 förp. sugar snaps eller salladsärter (150 g)

2 paprikor i olika färg

4 msk riven parmesan

4 ”skivor” Kockens kryddsmör (se separat recept)

Tillbehör

Kan serveras utan tillbehör men passar bra med annan grillad mat.

Tillagning

Ta ut fyra kvadratiska ark aluminiumfolie och bred ut. Skiva squashen och lägg på en bricka, strö över ett tunt lager salt och låt stå en stund tills de vätskar sig, vänd dem och låt ligga ytterligare en stund. Häll från vätskan och torka lätt av skivorna med hushållspapper. Fördela squash på foliearken tillsammans med strimlad purjolök, skivade morötter, sugar snaps och paprika i mindre bitar. Strö över riven parmesan och toppa med en rejäl skiva kryddsmör. Vira ihop till knyten och ställ dem i ytterkanten på grillen tills grönsakerna mjuknat men fortfarande har sin spänst kvar.

Tips! För ett matigare recept, komplettera med kokt skivad potatis i botten på knytena.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan