Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Tillbehör till grillat

Grillade grönsaker/fetaost 0/5 (1)


Ingredienser

ca 6 bufféportioner

3 paprikor i olika färger

2 mindre squash

2 sommarmorötter

1 litet knippa färsk gul lök

1 litet knippa färsk rödlök

salt och Kockens vitpeppar

 

150 g fetaost

ca 2 dl valfri olja (raps/oliv)

1 fint riven vitlöksklyfta

ca 2 tsk Kockens vitlökspeppar

Tillagning

1. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i grova bitar och klyfta löken så att den ändå håller ihop vid basen/roten.

2. Lägg grönsakerna glest på en bakpappersklädd plåt, ringla över lite olja och blanda samman så att alla ytor täckts med olja. Strö över salt och nymald peppar. Stek dem i 225 °C i ca 20 minuter tills de mjuknat något, men ändå har lite spänst kvar. Låt svalna.

3. Blanda olja med färsk vitlök och vitlökspeppar. Tips: Ersätt vitlökspeppar med Kockens pepparmix om du vill ha mindre vitlökssmak.

4. Varva grönsakerna med tärnad fetaost och häll på kryddoljan. Blanda lätt, vänd och snurra burken så grönsakerna täcks med olja.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: