Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillade fyllda lårfiléer

Ingredienser

5-6 portioner

ca 1 kg kycklinglårfiléer

Kockens valfria grillkryddor t ex Grillkrydda Chili, Grillkrydda Texas eller Grillkrydda Original

Fyllning

150 g färskost naturell, ex Philadelphia

1 ½-2 tsk Kockens pepparmix

½-¾ tsk Kockens vitlökspulver

2 förpackningar bacon á 140 g

bomullsstek-snöre

Instruktioner

1. Putsa filéerna något och rulla ut dem. Strö över ett tunt lager grillkrydda.

2. Blanda samman färskost och kryddor. Fördela en klick på varje filé och rulla ihop dem. Strö över ytterligare lite grillkrydda och rulla en baconskiva om varje.

3. Fäst baconskivorna med att snurra runt snören som sedan knyts ihop. (blir mycket lättare att hantera över grillen). Låt dem bli rumstempererade innan grillning.

4. Grilla ca 12 minuter över fin glöd och låt dem få en innertemperatur på minst en 72 °C. Dela gärna en för att se om de är klara. Det ska vara klar köttsaft utan rosa inslag.

5. Servera tillsammans med en sallad, potatis- eller pastasallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?