Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Prova nygrillad hel fisk

Grillad laxöring med citron & dill


Ingredienser

4 port.

Laxöring

Laxöring, 1½ kg hel urtagen eller 600 g filé

3 msk Kockens citronpeppar

2 dl dill

4 st vitlöksklyftor, krossade

2 st citroner, klyftor

salt

bindgarn

Kall sås

50 g forellrom

2 dl smetana eller crème fraiche

1 msk citronsaft

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

Laxöring

Krydda fisken rikligt med salt och svartpeppar. Fyll fisken med hela dillkvistar, citronklyftor och de krossade vitlöksklyftorna. Surra fisken med bindgarn så att den håller ihop.

Grilla den på medelvärme ca 15 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 50 °C.

Kall sås

Rör sammans forellrom, smetana och citron. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering

Servera fisken med citronklyftor och dillkvistar. En fräsch sallad med krutonger passar bra att servera til

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Citronpeppar:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: