Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Även en fröjd för ögat

Grillad laxfilé med chili Ancho

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

800 g -1 kg mittbit laxfilé med skinn, utan ben

1 ½ -2 tsk Kockens citronpeppar

1 tsk Kockens chili Ancho

fint rivet skal från ½ citron

1 msk Kockens rosépeppar

Tillbehör

Ex: kokt färskpotatis, valfri smaksatt crème fraiche, rostad potatissallad eller pastasallad

Tillagning

Låt laxen bli rumstempererad. Strö över citronpeppar och chili ancho.

Grilla laxbiten i dubbelt grillgaller med köttsidan först nedåt. Grilla tills den har fått fin färg. Vänd sedan med skinnsidan nedåt. Strö över krossad rosépeppar och citronskal och grilla den färdig. Alternativ är att grilla laxen i grillfolie.

Servera tillsammans med valfritt tillbehör.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan