Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smak av chili

Grillad lax med heta kryddor 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

600-700 g färsk hel laxfilé med skinn och utan ben (alt. laxfilé i bitar)

2-3 msk olja

1/2 msk flytande honung

1 tsk Kockens grillkrydda chili

1-2 tsk Kockens chilimix

flingsalt

Tillbehör

Kokt färsk potatis

kall valfri sås

sallad

Tillagning

Blanda oljan med honungen. Pensla laxen med oljan och strö sedan över ett jämnt lager med kryddor och flingsalt. Låt laxen bli rumstempererad.

Grilla laxen i dubbelt grillgaller med köttsidan nedåt, grilla tills den har fått fin färg och vänd sedan skinnsidan nedåt och grilla den färdig. Den går också bra att grilla laxen i grillfolie.

Servera med kokt färskpotatis, kall valfri sås och en sallad till.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: