Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med apelsin & avokado

Grillad kycklingmacka


Ingredienser

4 port.

Kyckling

400 g kycklinglårfilé

½ dl apelsinkött, hackat

2 msk Kockens timjan

1 msk röd chili, finhackad

1 msk Kockens citronpeppar

salt

olivolja

Macka

8 skivor surdegsbaguette

2 st avokado, delade i bitar

1 st tomat, delad i klyftor

1 st rödlök, finskivad

1 huvud romansallad, plockat i bitar

1 dl ost, riven. Antingen Pecorino eller Svecia

1 st citron, rivet skal

1 dl majonnäs

Tillagning

Kyckling

Blanda kycklingen med alla ingredienser och låt dra i ca 10 minuter. Grilla på hög värme i ca 5 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 72 °C.

Macka

Dressa brödskivorna med olivolja och grilla dem krispiga.

Servering

Bred majonnäsen på brödskivorna. Lägg på övriga ingredienser. Skiva kycklingen och placera på toppen. Avsluta med rivet citronskal, salt och citronpeppar. Dekorera gärna med persilja.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: