Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Perfekt för den lilla grillen

Grillade kycklingdelar


Ingredienser

4 port.

1 hel kyckling (1,2 – 1,3 kg) i delar eller ca 600 g benfria kycklingdelar ex. filé och/eller lårfilé

Kryddolja

3 msk neutral olja

2 tsk Kockens grillkrydda Texas

2 tsk Kockens pimienta roja

Tillbehör

Fruktig fetaostsallad eller ljummen potatissallad tillsammans med valfri kall creme fraiche.

Tillagning

Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda oljan med kryddorna och pensla kryddoljan på kycklingdelarna. Pensla kycklingen ytterligare en gång i mitten av tillagningstiden (tänk på att inte göra det alldeles i slutet då oljan skall hinna tillagas på kycklingen innan den serveras). Grilla kycklingen på båda sidor på grillen eller stek dem i ugn 225 °C tills köttsaften efter stick är klar utan rosa inslag.

Servera med valfritt tillbehör.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Texas:Selleri Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan