
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Perfekt för den lilla grillen
Grillade kycklingdelar
Ingredienser
4 port.
1 hel kyckling (1,2 – 1,3 kg) i delar eller ca 600 g benfria kycklingdelar ex. filé och/eller lårfilé
Kryddolja
3 msk neutral olja
2 tsk Kockens grillkrydda Texas
2 tsk Kockens pimienta roja
Tillbehör
Fruktig fetaostsallad eller ljummen potatissallad tillsammans med valfri kall creme fraiche.
Tillagning
Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda oljan med kryddorna och pensla kryddoljan på kycklingdelarna. Pensla kycklingen ytterligare en gång i mitten av tillagningstiden (tänk på att inte göra det alldeles i slutet då oljan skall hinna tillagas på kycklingen innan den serveras). Grilla kycklingen på båda sidor på grillen eller stek dem i ugn 225 °C tills köttsaften efter stick är klar utan rosa inslag.
Servera med valfritt tillbehör.
Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Texas:Selleri Senap