Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med sötpotatis pommes

Grillad hamburgare

3/5 (3)


Ingredienser

ca 4 port.

500 g högrevsfärs eller valfri färs

1 msk olja

2 msk Kockens grillkrydda Original

ca 4 tomater

1 salladshuvud

1 liten rödlök

1 paket, 140 g, bacon (gärna alspånsrökt)

4 skivor cheddarost till hamburgare

4 hamburgerbröd

Pommes

ca 600 g sötpotatis

Kockens potatismjöl

salt

olja till fritering

Tillagning

  1. Blanda samman färsen med grillkrydda och olja. Forma hamburgare och låt ligga på vattensköljd skärbräda. Knaperstek baconskivorna.
  2. Förbered sallad, skiva tomater och rödlök.
  3. Grilla hamburgarna i ett par minuter på varje sida. Låt ostskivorna smälta över hamburgaren mot slutet av grillningen. Värm bröden och fördela hamburgare och övriga ingredienser emellan.
  4. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar. Lägg dem på hushållspapper och strö över ett tunt lager potatismjöl.
  5. Fyll en kastrull till hälften med olja. Hetta upp till ca 180 ˚C, använd gärna termometer. Ha alltid ett lock i närheten ifall det kommer upp i för höga temperaturer.
  6. Fritera potatisen i omgångar tills de har fått fin färg och mjuknat. Lägg dem på hushållspapper. Salta och servera genast tillsammans med hamburgarna.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan