Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med Diablo-majonnäs

Grillad grön sparris


Ingredienser

4 port.

Sparris

2 knp grön sparris

1 msk olivolja

Majonnäs

1 st ägg, gulan

1 dl rapsolja, neutral

½ st citron, saften

Kockens cayennepeppar efter smak

Dekoration

2 st citroner, halverade

50 g parmesan

Tillagning

Sparris

Skär av rotänden på sparrisen. Vänd runt sparrisen i olivoljan och krydda med salt och svartpeppar. Grilla dem i 3-4 minuter, känn med en kniv så att de känns mjuka.

Majonnäs

Vispa citronsaft och äggula lätt. Tillsätt rapsoljan droppvis till en början, sedan litet mer i taget tills all olja emulgerat (blandat sig väl). Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och citron efter smak.

Dekoration

Grilla citronen. Finriv parmesanosten.

Servering

Servera på stora fat.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan