Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med Diablo-majonnäs

Grillad grön sparris


Ingredienser

4 port.

Sparris

2 knp grön sparris

1 msk olivolja

Majonnäs

1 st ägg, gulan

1 dl rapsolja, neutral

½ st citron, saften

Kockens cayennepeppar efter smak

Dekoration

2 st citroner, halverade

50 g parmesan

Tillagning

Sparris

Skär av rotänden på sparrisen. Vänd runt sparrisen i olivoljan och krydda med salt och svartpeppar. Grilla dem i 3-4 minuter, känn med en kniv så att de känns mjuka.

Majonnäs

Vispa citronsaft och äggula lätt. Tillsätt rapsoljan droppvis till en början, sedan litet mer i taget tills all olja emulgerat (blandat sig väl). Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och citron efter smak.

Dekoration

Grilla citronen. Finriv parmesanosten.

Servering

Servera på stora fat.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: