Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med rostad potatis

Grillad fläskytterfilé 0/5 (1)


Ingredienser

ca 6 port.

ca 1 kg fläskytterfilé

Rub

2 msk Kockens grillkrydda Original

1 tsk Kockens chilimix

1 tsk Kockens chilipulver

1 tsk Kockens timjan

1 tsk Kockens rosmarin

Rostad potatis

1,2 kg färskpotatis

2 mindre rödlökar

1-2 knippen grön sparris

olja till stekning eller valfritt kryddsmör

Tillagning

  1. Blanda samma kryddorna till en rub. Gnid in kryddorna i det rumstempererade köttet och låt dra i minst 10 minuter. Grilla fläskytterfilén tills den har en innertemperatur på 65-70 ˚C. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.
  2. Skrubba potatisen och koka dem knappt klara. Låt dem ånga av och kallna. Skala och skär löken i tunna skivor. Ansa sparrisen, dela på längden och sedan till hälften.
  3. Vid servering – lägg, potatis, lök och sparris i en stor wokpanna med olja eller valfritt kryddsmör. Sätt över grillen och stek allt tills gyllenbrun färg. (detta kan också göras i en långpanna i ugnen utan att potatisen förkokas i 225 ˚C. Tillsätt då sparris och lök mot slutet av stekningen)
Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: