Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med hemmagjord glaze

Grillad kryddrik fläskfilé


Ingredienser

4 port.

500-600 g fläskfilé

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Glaze

2 msk ketchup

1-1 ½ msk vit balsamvinäger

3 msk olja

1-1 ½ tsk farinsocker eller strösocker

1 msk Kockens paprikapulver

1 tsk Kockens grillkrydda smoky BBQ eller chili

2 krm Kockens oregano

Tillagning

Blanda samman glazen och låt stå en stund och mogna. Putsa det rumstempererade köttet. Krydda med salt och peppar. Grilla köttet runt om tills innertemperatur 65-70 °C. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Rulla in köttet i alluminiumfolie en stund innan det skivas upp. Servera med valfritt tillbehör.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Smoky BBQ:Mjölk

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: