Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ett måste på sommaren

Grillad filé med potatissallad 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

600–700 g ytterfilé, fläskfilé eller fläskkarré

1 msk Kockens grillkrydda original

1 tsk Kockens vitlökpeppar

Ljummen potatissallad

600 g färsk- eller delikatesspotatis

8–12 körsbärstomater

1 knippe grön sparris

1 rödlök

1 fänkål

olja, salt och peppar

Dressing

½ dl olja valfri sort

2 msk vitvinsvinäger

2–4 tsk Kockens citronpeppar

Tillagning

Putsa och gnid in köttet med kryddorna och låt dra i ca 30 min. Grilla köttet tills det blir precis genomstekt, kärntemperatur 68–72 °C beroende på vilket kött. Lägg köttet att vila i folie en stund innan servering. Det går också bra att bryna köttet runt om i panna med olja/smör och eftersteka i ugn på 125–150 °C.

Potatissallad

Skrubba potatisarna rena och dela dem om de är stora. Lägg dem på bakpappersklädd plåt, ringla olja över och blanda. Krydda lätt med salt och peppar, sätt in dem i ugnen i 225 °C i ca 20 min. Skär av de nedre delarna på sparrisen och dela i mindre bitar, klyfta rödlöken och skär fänkålen i skivor. Ta ut plåten med potatisen och fördela över hela tomater, sparris, rödlök och fänkål. Sätt in plåten i ugnen ytterligare 10–12 min. Blanda ingredienserna till dressingen och häll denna sedan över potatis och grönsaker. Skär upp köttet och servera den ljumma potatissalladen till.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Original:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: