Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med lätt rökig smak

Grillad biff med rosmarintomater


Ingredienser

4 port.

Biff

2 st biffar av nöt à 200 g

Kockens grillkrydda Smoky BBQ

salt

olivolja

Rosmarintomater

300 g cocktailtomater

1 st tomat, delad i bitar

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

socker

vinäger

rosmarinkvistar

12 st vitlöksklyftor, skalade

1 dl parmesanost, grovt riven

1 dl majonnäs

Tillagning

Biff

Krydda biffarna med Grillkrydda Smoky BBQ, salt och olivolja. Grilla biffarna på hög värme i ca 4 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 55 °C. Låt biffarna vila i 5 minuter i folie.

Rosmarintomater

Snitta cocktailtomaterna till hälften och kläm ur saften i en kastrull. Sjud saften med den andra tomaten i ca 10 minuter. Sila och smaka av med salt, socker, vinäger och svartpeppar.

Lägg de urklämda tomaterna på en plåt, krydda med salt, svartpeppar, rosmarin och olivolja. Torka dem i ugnen på 120 °C i 60 minuter. Koka vitlöksklyftorna i saltat vatten i 10 minuter. Lägg in dem i ugnen tillsammans med tomaterna tills tomaterna är lätt torkade.

Servering

Skär biffen i skivor och salta snittytan. Servera i djupa tallrikar med majonnäs, de torkade tomaterna och riven parmesanost. Skeda över tomatbuljongen. Servera gärna tillsammans med kokt nypotatis med finhackad dragon och saltat smör.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Smoky BBQ:Mjölk

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan