Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sött och gott

Grillad ananas med kolasås


Ingredienser

1 stor färsk ananas

Kolakräm

1 dl socker

3 dl vatten

½ dl sirap

2 tsk Kockens Potatismjöl

½ tsk vaniljsocker

Tillagning

Börja med kolakrämen. Smält sockret i en stekpanna. Skaka pannan några gånger, men rör inte eftersom sockret då lätt klumpar sig. När sockret smält och blivit ljusbrunt hälls vattnet i. Tillsätt sirapen och låt koka upp. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i pannan. Låt koka upp. Ta pannan åt sidan och smaka av med vaniljsockret. Låt krämen kallna. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i skivor. Grilla skivorna i ugn, på utegrill eller i grillpanna.

Servera de nygrillade ananasskivorna med kall kolakräm till och eventuellt vaniljglass.

Tips: Om det inte finns färsk ananas kan skivad från burk användas. 1 burk à ca 800 g är lagom

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan